Docenten

Wie zijn de docenten?

De opleidingen en cursussen worden gegeven door Marinda Wiersema, Lenny Volger, Marina WilhelmusBerteld Kok, Daniëlle Walkenbach en Colien van der Heijden.

Marinda Wiersema

Hoofddocent en mede-oprichter

Marinda is vanaf 2002 bezig met Do-In en Shiatsu-therapie. Ze volgde de opleiding aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu in Den Haag en de opleiding als docente voor zwangerschapsyoga. Daarnaast deed ze diverse coachingsopleidingen en workshops op het gebied van NLP en familie-opstellingen.

Naast het geven van cursussen aan vrouwen rondom de zwangerschap via MAMZ! geeft ze trainingen op het gebied van persoonlijk leiderschap via (energy&people) en bewust moederschap en stiefmoederschap (Stiefmamz). Naast haar werk is ze moeder van twee dochters en twee stiefzoons. Van oorsprong werkte ze als (interim) marketing en communicatiemanager in het bedrijfsleven.

“Ik hou ervan om serieuze onderwerpen af te wisselen met humor en luchtigheid. Het luisteren naar mensen, respect hebben voor alles wat leeft, begrip en geduld tonen en trachten zonder oordeel te kijken en te aanvaarden wat er is, staat centraal in mijn werk als trainer en coach. Dit wil niet zeggen dat het mij altijd lukt, maar dankzij de mensen om mij heen (mijn spiegels), blijf ik mij ontwikkelen en leer ik elke dag. Het geven van opleidingen en het trainen en coachen van mensen is voor mij het mooiste werk dat er is.”

 

Lenny Volger

Hoofddocent en mede-oprichter

Lenny is vanaf 2001 bezig met shiatsu-therapie en Do-in. Ze volgde de opleiding aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu in Den Haag en de opleiding als docente voor zwangerschapsyoga bij Samsara. Zij is afgestudeerd aan de academy voor Lichamelijke oefening te Amsterdam. Haar jaren lange ervaring als leraar en instructeur in fysieke/motorische disciplines bij kinderen en volwassenen, zet ze nu in als Docent NatuurlijkZwanger en opleider bij MAMZ! Academy. Lenny combineert de shiatsu-therapie via haar praktijk balansnatuurlijk, het lesgeven bij MAMZ! en op school met het moederschap. Ze is moeder van een dochter en een zoon.

Marina Wilhelmus

Docent fysiotherapie

Marina Wilhelmus is werkzaam als fysiotherapeute in het verpleeghuis Oudtburgh van Magentezorg op de Revalidatie, Korsakovafdeling en in de 1e lijn. Daarnaast verzorgt zij de lessen “Werkbelasting” (transfers op haptonomische basis) aan het personeel. Ze is onder ander gespecialiseerd in problemen in het bekkengebied en heeft pre- en postnatale lessen gegeven.

 

Berteld Kok

Docent verloskunde

Berteld Kok werkt sinds 1991 als verloskundige. Tijdens haar spreekuren heeft ze vaak vrouwen ontmoet waarvan ze dacht; ‘die zouden baat hebben bij een langere afspraak’. Dat was voor haar de motivatie om de opleiding tot verloskundig coach te gaan volgen. Naast haar werk als verloskundige werkt ze nu dus ook als coach. En bij MAMZ Academy als trainer voor de lessen over Verloskunde. Naast haar werk is ze moeder van vier kinderen.

Colien van der Heijden

Docent Babymassage

Ik ben Colien van der Heijden, 40 jaar, en samen met mijn vriend Eric hebben wij 3 dochters. Ik heb 13 jaar in het basisonderwijs gewerkt. Ook heb ik de opleiding tot docent kinderyoga/coaching, NatuurlijkZwanger en babymassage/babyYoga afgerond. Met mijn CoKidsYoga/CoYoga geef ik babymassage/babyYoga, mama- en babyYoga, kinderyoga, gezinsyoga, NatuurlijkZwangerYoga, yoga-volwassenen en yoga aan verstandelijk beperkten.

Wanneer een kind wordt geboren, verandert zijn omgeving van de veilige baarmoeder naar een onbegrensde ruimte. Daarom is het heel prettig en vertrouwd voor een kind om zich regelmatig weer helemaal geborgen te voelen. Baby’s hebben behoefte aan intimiteit en (veel)lichamelijk contact. Massage versterkt de band met je kind en de liefde tussen ouder en kind. Er ontstaat een basis van vertrouwen en ontspanning. Het geeft de ouder handvatten om hun kind te helpen bij onrust, slecht slapen, voorkeurshouding, enz. Voor het kind zelf zijn er vele positieve effecten! Ik vind het heel fijn en een voorrecht om mijn kennis over en ervaring met babymassage aan toekomstige docenten Oosterse babymassage door te geven.

Daniëlle Walkenbach

Docent Shiatsu, Do-In en Voeding

Daniëlle is 20 jaar geleden in contact gekomen met Do-In en Shiatsu en werkt al 15 jaar als Shiatsutherapeut en 8 jaar als zelfstandig Do-In docent. Aanvankelijk was voor haar Do-In een manier om soepeler te worden en de meridianen te strekken om het werk als shiatsutherapeute te verbeteren maar inmiddels is haar duidelijk geworden dat Do-In een echte weg naar binnen is. Luisteren naar de signalen van je lichaam en er ook iets mee kunnen doen is een ware uitdaging. Contact maken met alles om je heen zonder je zelf daarin te verliezen is een levensthema wat ze bij haarzelf en bij velen om haar heen tegenkomt.

Tijdens haar zwangerschappen van zowel haar zoon als dochter heeft zij de technieken die zij tijdens de opleiding als Shiatsutherapeut beoefende, gelijk kunnen toepassen. Het proces van zwangerschap en bevalling werd daardoor veel bewuster. Tenslotte geeft een goed contact met je lichaam en met jezelf een goed contact met je kindje. Vertrouwen in de natuurlijke weg, de natuur begeleidt je als je er maar naar luistert, heeft zij als zeer waar ervaren. Uiteindelijk is het vinden van rust, ontspanning en pure aandacht voor jezelf en je (ongeboren) kind op bepaalde momenten een ‘must’ zeker in deze jachtige maatschappij waarbij vrouwen vaak dubbel belast worden.

Door haar werk als Shiatsutherapeute en Do-In docente is zij in contact gekomen met verschillende op natuurvoedingsgerichte voedingsdisciplines. Vanuit de macrobiotiek is zij zich verder gaan verdiepen in Chinese voeding en heeft veel ervaring met voeding voor de zwangere vrouw en het jonge kind.